Dames 1 2022 – 2023

08-10-2002
DAMES VOLLEYBALVERENIGING GAAN DOOR MET HET WINNEN VAN 5 SETTERS.
De dames van Bernisse hebben afgelopen zaterdag met 2-3 gewonnen bij Volley Zuid. Bernisse had maar 5 fitte spelers en 3 speelsters die een gedeelte konden spelen.
De talenvolle Lenthe Riksman uit dames 2 kwam het team daarom versterken. Bernisse begon heel goed aan de wedstrijd. Spelverdeelster, Nicole Gokke, speelde heel goed en wist haar aanvalsters goed te bedienen. De eerste set werd met 9-25 gewonnen. De 2e set kreeg Volley Zuid wat meer grip op het aanval geweld van Bernisse en werd er nipt met 25-23 verloren. In de 3e set werd er bij Bernisse een stuk slechter gepasst, waardoor er geen goede aanval meer gemaakt kon worden. Het werd 25-17. In de 4e set lag de pass weer goed en de buitenaanvalsters, Lotte Hordijk en Seline van der Stel, scoorden er lustig op los. In de 5e set stond Volley Zuid tot 12-10 voor. Toen kwam bij Bernisse Simone Westdijk erin voor de service en scoorde 5 punten op rij. Zo gaat Bernisse door met wat ze vorig seizoen ook al deden, het winnen van de 5e set.

05-11-2022
OFF-DAY VOLLEYBALSTERS BERNISSE
De volleybalsters van Bernisse hadden afgelopen zaterdag een totale off-day in de wedstrijd tegen HWVV Fidus. Bernisse speelde zonder Jolanda Pols en Karin Bon. Vooral in de eerste 2 sets ging er te veel fout bij Bernisse, waardoor ze geen moment aanspraak konden maken op winst in de set. Pas toen in de 3e set de spelverdeelster van Fidus geblesseerd naar de kant ging, kwam Bernisse wat beter in het spel en won nog wel de 4e set. Het werd dus 3-1 voor Fidus (21-25, 12-25, 23-25 en 25-19)

12-11-2022
DAMES BERNISSE OVERTUIGEND LANGS INTERMEZZO.
De dames van volleybalvereniging Bernisse hebben afgelopen zaterdag hun thuiswedstrijd tegen Intermezzo overtuigend met 4-0 gewonnen
Bij Bernisse ontbrak coach Edwin Ooms, omdat hij zelf moest spelen. Speelster Eugénie Verweel nam deze taak op zich. Bernisse speelde een goede wedstrijd en kwam geen moment in de problemen. De eerste 3 sets werden gewonnen, met 25-17, 25-15 en 25-19 waarna in de 4e set bijna helemaal geen fout meer werd gemaakt. Deze werd gewonnen met 25-8.
Door deze overwinning staat Bernisse nu op de 2e plaats.

10-12-2022
DAMES BERNISSE WINNEN OVERTUIGEND BIJ CONCURRENT.
De dames van volleybalvereniging Bernisse hebben afgelopen zaterdag overtuigend met 1-3 gewonnen bij Libanon. Voor de wedstrijd stond Libanon op de 2e plaats, wel 2 wedstrijden meer gespeeld. Bernisse, waarbij Aletta van der Ploeg het team versterkte, speelde een zeer goede wedstrijd. Alle ballen werden van de grond gehaald en ook aanvallend ging het erg goed.
Bernisse won de eerste 3 sets zeer overtuigend met 6-25, 10-25 en 9-25. In de 4e set, toen de overwinning al binnen was, verslapte het spel wat. Mede door een goede serviceserie van Libanon werd de 4e set met 25-15 verloren. Door deze overwinning stijgt Bernisse nu naar de 2e plaats op de ranglijst.

28-01-2023
BERNISSE DAMES VERLIEZEN 5 SETTER
De dames van Bernisse hebben afgelopen donderdagavond de uitwedstrijd bij Erasmus nipt met 3-2 verloren. Seline van der Stel en Simone Westdijk ontbraken bij Bernisse. Hierdoor kreeg Lenthe Riksman uit dames 2 de kans om weer een keer mee te spelen. Bernisse begon goed aan de wedstrijd en stond tot 19-21 voor, maar met de winst in zicht, verloren ze toch met 25-23. De 2e en 3e set werden eenvoudig gewonnen (17-25 en 18-25), mede door heel goed serveren van Lotte Hordijk. In de 4e set sloeg de vermoeidheid en daardoor de onnauwkeurigheid toe. Deze set werd veloren met 25-15. In de vijfde set kwam Bernisse nog wel terug van 8-2 naar 11-9, maar wist de achterstand niet meer om te zetten in een overwinning.

BERNISSE DAMES WINNEN OVERTUIGEND VAN FLITS
De dames van volleybalvereniging Bernisse hebben afgelopen zaterdag in een goede wedstrijd met 4-0 gewonnen van Flits. Waar de dames in de uitwedstrijd nog grote moeite hadden met Flits, kenden ze afgelopen zaterdag geen enkel probleem met de ploeg uit Papendrecht. Bernisse speelde goed geconcentreerd en serveerde goed.  Zo konden ze Flits de gehele wedstrijd onder druk zetten. Lotte Hordijk maakte in het achterveld met verdedigen een zeer sterke indruk. Bernisse won de sets met 25-15, 25-17, 25-14 en 25-18.

TOPKLASSERING VOOR BERNISSE TEAMS.

De dames van volleybalvereniging Bernisse hebben afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd gewonnen van nummer 2 DVO.

Bernisse begon matig aan de wedstrijd, vooral de servicepass was erg slecht. De 1e set set ging met 16-25 naar DVO. In de 2e en 3e set kreeg Bernisse

steeds meer grip op de service en mede door de aanvallend zeer sterk spelende Lotte Hordijk werd er gewonnen met 25-22 en 25-16. Enige smetje was wel het uitvallen van Jolanda Pols die met een liesblessure het veld moest verlaten. De 4e set bouwde Bernisse een ruime voorsprong op, maar zag deze als sneeuw voor de zon verdwijnen door 2 hele goede service series van DVO, 24-26.

In de 5e set lukte het de dames van Bernisse om nog 1 keer alles uit de kast te halen en ze wonnen deze set met 15-8. Zo eindigde Bernisse na een heel mooi seizoen op de 3e plaats in de 1e klasse A.

De heren van Bernisse vonden zich de voorlaatste speelronde, na een serie goede resultaten, ineens terug op de 2e plaats. Aangezien de concurrenten Forza en Erasmus eerder al met 4-0 hadden gewonnen, moest Bernisse ook met 4-0 winnen om de 2e plaats weer terug te pakken. Bernisse begon uitstekend aan de wedstrijd tegen DVO. De eerste 2 sets werden mede door een ijzersterk blok van Bas Vermeul en Ad de Wilde ruim gewonnen met 25-18 en 25-11. De 3e set begon Bernisse slecht, het stond al snel 2-9 voor DVO. Maar mede door goed verdedigen en een aantal goede aanvallen van Dion van Koert, Jeffrey Grinwis en Edwin Ooms werd de 3e set toch nog gewonnen met 30-28. In de de 4e set was er geen vuiltje meer aan de lucht voor Bernisse, Mede door een hele lange service serie van Sander van Linschoten werd het 25-8. Door deze overwinning eindigden de heren van Bernisse na een topseizoen op een mooie 2e plaats in de 1e klasse A.