Start nieuwe seizoen / coronamaatregelen

Vooralsnog ziet het er naar uit dat we volgende week kunnen starten met het seizoen 2020-2021. Dit betekent dat dinsdag 1 september de trainingen in de Drenkwaard weer beginnen en donderdag 3 september in de Gaffelaar. We hebben met beide locaties contact gehad over de genomen en te nemen COVID-19 maatregelen zoals deze door het RIVM en de Nevobo zijn opgesteld. Dit betekent in het kort het volgende:

De Drenkwaard:
– Gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van de maatregelen.        
– Houd je aan de richtlijnen en de  looplijnen zoals de Denkwaard deze heeft vastgesteld (op locatie o.a. via posters zichtbaar)
– Ingang is voor de volleyballers de hoofdingang.
– Kleedkamers 1 en 2 zijn voor de volleybal beschikbaar.
– De kantine mag alleen betreden worden, NADAT er is gedoucht.
– Wat ongezellig maar blijf niet te lang wat drinken na afloop, zodat als het volgende team klaar is met douchen zij ook wat kunnen drinken als ze willen.
– Aan de bar mag alleen worden besteld en betaald. Zitten aan de bar is niet toegestaan. Er kan alleen worden gezeten op de stoelen.
– Op de deur van de kantine staat hoeveel personen er maximaal in de kantine aanwezig mogen zijn.
– Houd binnen de kantine de 1 ½ meter in acht
-m Maak gebruik van de aangeboden ontsmettingsmiddelen
– Handgel is aanwezig maar is ook door de vereniging aangeschaft en zal in onze kast worden opgeborgen zodat deze altijd voor ons beschikbaar is.
– De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken van het materiaal.
– Indien je klachten hebt: kom niet naar de wedstrijd.
Er zal op de trainingsavonden en wedstrijddagen een intekenlijst liggen. Ook tegenstanders (via de aanvoerder) en eventueel publiek moet hierop aangeven aanwezig te zijn geweest

De Gaffelaar:
– Gebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van de maatregelen
– Houd je aan de looplijnen zoals de Gaffelaar deze heeft vastgesteld
– De kantine is gesloten maar er is wel de mogelijkheid om wat te drinken te bestellen.
– Er staat een desinfectie zuil in de foyer.
– De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken van het materiaal.
– Indien je klachten hebt: kom niet naar de wedstrijd.
– Er mag GEEN gebruik worden gemaakt van de douches. Kom zoveel mogelijk al in sportkleding (alleen schoenwissel van buiten naar binnen en andersom).
– Informatie over de genomen Corona maatregelen is beschikbaar op de website van de Gaffelaar.

Einde seizoen

Zoals waarschijnlijk al bekend heeft de Nevobo besloten de competitie 2019-2020 per direct te beëindigen. Op basis van de huidige stand van zaken en een berekening zijn ze gekomen tot een eindstand.

Voor onze vereniging betekent dit dat Heren 1 en ons Mixteam “kampioen” zijn geworden. Proficiat maar het zal zeker niet zo aan voelen als normaal. We laten dit echter niet zomaar voorbij gaan en zullen het later dit jaar op gepaste wijze vieren.
Vwb de overige teams betekent het besluit dat zij zich hebben gehandhaafd in de huidige klasse.

De Nevobo zal de verenigingen nog informeren over de opzet van de competitie 2020-2021 en de inschrijving van de teams.

De verlenging van de maatregelen tot , in ieder geval, 28 april, betekent dat we mogelijk dit seizoen niet meer bij elkaar komen. Het is niet de afsluiting die we met elkaar willen maar zoals vaak gezegd deze periode, de gezondheid van iedereen staat voorop.

Vwb de (verplichte) jaarlijkse ledenvergadering, zullen we als bestuur een oplossing verzinnen.

Voor nu rest ons niets anders dan: blijf gezond en hopelijk zien we elkaar weer aan het begin van het nieuwe seizoen.

Competities Topdivisie en lager gestopt

De Nevobo maakt vandaag bekend dat alle competities van Topdivisie en lager per direct worden gestopt. Voor de Eredivisie is een alternatief play-off programma voorgesteld.

Vanwege het coronavirus kan in ieder geval t/m 6 april niet worden getraind en gespeeld. De laatste reguliere competitieronde staat op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen. De volleybalbond vraagt haar leden om actief mee te denken hoe er voor het seizoen 2020-2021 een eerlijke competitie-indeling kan worden gemaakt. Voor de Eredivisie is een alternatief play-off programma voorgesteld, dat, mits de omstandigheden het toelaten, eind april / begin mei kan worden gespeeld.

Competities Topdivisie en lager per direct gestopt

Afgelopen zondag maakte de overheid bekend dat er in ieder geval t/m 6 april niet gesport kan worden. In de toespraak die Mark Rutte maandag aan alle Nederlanders richtte, vertelde de premier dat de maatregelen m.b.t. het coronavirus Nederland mogelijk langer in haar greep gaan houden. Dit is direct van invloed op ons maatschappelijk functioneren, en, als (bescheiden) onderdeel daarvan, op onze competities

Door bovengenoemde maatregelen kunnen vier speelronden niet worden afgewerkt en kan er op z’n vroegst vanaf 6 april weer getraind worden. De laatste speelronde van de competities staat gepland op 18 april, terwijl de P/D wedstrijden voor 25 april in het programma staan. Direct hierna begint de meivakantie en vanaf dat moment hebben veel van onze leden andere bezigheden / verplichtingen.

Hierdoor is een uitloop van het seizoen 2019-2020 praktisch onuitvoerbaar. Daarnaast willen veel clubs en leden in deze tijd graag weten waar ze aan toe zijn.

Gevolgen Corona

Beste leden,
zoals al eerder aangegeven heeft de Nevobo besloten om alle wedstijden tot en met 31 maart as te cancelen. We zouden jullie op de hoogte houden van eventuele maatregelen die door de locaties De Drenkwaard en de Gaffelaar zouden worden genomen.

Inmiddels is bekend geworden dat zowel de Gaffelaar als de Drenkwaard tot en met 31 maart gesloten zullen zijn. Dit betekent derhalve dat we ook vanaf heden geen trainingen meer hebben.

De Algemene ledenvergadering stond gepland op 24 maart. Uiteraard vervalt ook deze afspraak. We zullen z.s.m. een nieuwe datum plannen zodra bekend is wanneer de Drenkwaard weer open gaat.

We houden jullie op de hoogte.

Update coronavirus

Beste volleybalvrienden en -vriendinnen,

Vandaag heeft de Nevobo alle volleybalwedstrijden tot en met 31 maart afgelast. Het betekent voor ons dat wij tot het einde van deze maand geen wedstrijden zullen spelen.

ij vinden het nu nog te vroeg om de trainingen voor de komende weken niet door te laten gaan en willen het per week bekijken. Daarnaast zullen wij blijven overleggen met de beheerders van de Drenkwaard en de Gaffelaar. Wij zullen daarom op de maandagmiddag voorafgaand aan de training van dinsdagavond jullie via de Whatsapp groepen en onze website informeren of wij wel of niet zullen gaan trainen.

Als er onduidelijkheden of vragen zijn dan kunnen jullie contact opnemen met een van de bestuursleden (Jantina, Jolanda, Edwin of ikzelf).

Namens het bestuur.