Dames 1 2021 – 2022

26-3-2022
DAMES BERNISSE WINNEN VAN HOU STAND.
De dames van volleybalvereniging Bernisse hebben afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij Hou Stand met 3-1 gewonnen.Door de waslijst aan afwezigen moest coach Edwin Ooms een beroep doen op 2 jeugdige talenten. Robine den Bakker, die speciaalvoor deze wedstrijd uit Alkmaar op en neer kwam en Lenthe Riksman. Bernisse begon door een goede serviceserie van Esther Brouwermeteen met een lekkere voorsprong aan de eerste set en die gaven ze niet meer weg. Het werd 14-25. De 2e set ging Bernisse verder met het goede spel, het werd 19-25. In de 3e set lukte het Bernisse niet om afstand te nemen van Hou Stand. Bernisse kwam nog wel met 23-22 voor,maar door een paar foutjes werd er met 25-23 verloren. In de 4e set pakte Bernisse de draad weer op, mede door een goede serviceserie vanLenthe Riksman werd de 4e set ruim gewonnen met 11-25.
Volgende week speelt Bernisse uit tegen RVC Libanon.

20-03-2022
DAMES BERNISSE WINNEN TOPPER TEGEN SPIVO
De dames van volleybalvereniging Bernisse hebben afgelopen zaterdag de topper in de 1e klasse A met 3-1 gewonnen van Spivo 2.In de eerste set hadden de dames van Bernisse, waar Nicole Gokke haar thuisdebuut maakte, moeite met de servicedruk van Spivo. Het werd 18-25 voor Spivo.Maar vanaf de 2e set ging Bernisse steeds beter spelen, door onder meer een lange service reeks van Martine Albert en een sterk blokkerende Esther Brouwer, werd er met 25-9 gewonnen. De 3e set ging Bernisse rustig verder, Nicole Gokke ging haar aanvalsters steeds beter vinden. Het bleef spannend tot het eind; 25-23.In de 4e set liet Bernisse zien dat er maar 1 team recht had op de overwinning. Mede door een heel goede service reeks van Lotte Hordijk en Aletta van der Ploeg werd ermet 25-5 gewonnen.
Volgende week speelt Bernisse uit tegen Hou Stand.

12-02-2022
TEAMS BERNISSE  WINNEN VAN VOLLEY VOORNE
De dames van volleybalvereniging Bernisse hebben afgelopen zaterdag met 1-3 gewonnen bij Volley Voorne.In de 1e set ging het nog wat moeizaam bij Bernisse, er waren veel lange rally’s. Er werd met 21-25 gewonnen.De 2e set, met de aanvallend steeds beter spelende Lotte Hordijk, werd gewonnen met 19-25. In de 3e set stond Bernisse door onder meer een aantal slechte passes snel met 17-6 achter. Deze set werd met 25-18 verloren. In de 4e set pakte Bernisse dedraad weer op en liet het duidelijk zien dat het de verdiende winnaar was. Het werd 17-25.Volgende week speelt Bernisse thuis tegen HWVV Fidus

27-11-2021
Makkelijke overwinning Bernisse.
De dames van volleybalvereniging Bernisse hebben afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Hou Stand eenvoudig gewonnen.Bernisse miste Debby Tol, Seline van der Stel en Marjolein van Bochove. Ook de al langer geblesseerde Simone Westdijkwas nog afwezig. Gelukkig konden debutant Monica van Hengel en de sterk passende Aletta van der Ploeg meedoen, waardoor er toch nog een team op de been gebracht kon worden. De eerste set werd mede door een serviceserie van 8 punten van Monica van Hengel eenvoudig gewonnen met 25-8.De 2e en 3e set werd er wat minder nauwkeurig gespeeld, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Het werd 25-19 en 25-22. De 4e set lieten de dames zien waarom ze zo hoog op de ranglijst staan. Onder aanvoering van Karin Bon, die zich aanvallend liet gelden, werd het 25-10.

13-11-2021
Dames Bernisse winnen na 2-0 achterstand
De dames van Bernisse hebben afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Erasmus Volley met 3-2 gewonnen na een 0-2 achterstand.Bernisse had in de eerste 2 sets geen antwoord op het met vlagen zeer goed spelende Erasmus. Het werd 19-25 en 22-25In de 3e set kon Bernisse meer aanvals- en servicedruk geven en werd er mede door een lange service serie van Esther Brouwer en goedaanvallend en blokkerend werk van Karin Bon overtuigend gewonnen met 25-14. De 4e set ging gelijk op, maar door een goed  spelende Marjolein van Bochove, die met haar enthousiasme het team op sleeptouw nam, werd er met 25-22 gewonnen. Uiteindelijk werd het toetje (de 5e set ) ook gewonnen met 15-12

06-11-2021
Dames Bernisse melden zich aan de top.
De dames van Bernisse hebben vrijdagavond de uitwedstrijd tegen HWVV Fidus met 0-4 gewonnen en melden zich daardoor aan de top van de ranglijst. Vooraf zou je denken dat het een lastige wedstrijd zou worden.Vrijdagavond half 9 spelen, er waren 4 speelsters afwezig en coach Edwin Ooms was er ook niet bij. Met Aletta van de Ploeg erbij waren er toch 7 speelsters en werden de 5 punten en een voorlopige 2e plaats binnengehaald. Het werd 21-25, 14-25, 21-25 en 14-25.

9 oktober 2021
VOLLEYBAL DAMES BERNISSE WINNEN NA ZEER GOEDE WEDSTRIJD

De volleybalsters van Bernisse hebben afgelopen zaterdag met 4-0 gewonnen (25-21, 25-20, 25-11, 25-20) van DVO. Bernisse speelde een zeer goede wedstrijd.Onder aanvoering van Esther Brouwer stond de verdediging als een huis en werden de gekste ballen van de vloer gehaald. Spelverdeelster Debby Tol speelde heel goed en wist haar aanvalsters goed te bedienen. Vooral Lotte Hordijk scoorde veel. Alle speelsters haalden vandaag een dikke voldoende en blevengeconcentreerd spelen. “Daar ben ik het erg blij mee”, aldus coach Edwin Ooms

2 oktober 2021
Volleybalsters Bernisse beginnen overtuigend aan nieuwe seizoen.
De volleybalsters van Bernisse hebben afgelopen zaterdag de 1e wedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen.Uit tegen Intermezzo werd met 4-0 gewonnen. (13-25, 14-25, 17-25, 19-25)Bij Bernisse debuteerde de pas 15-jarige Lotte Hordijk met een goede wedstrijd. Ook Marjolein van Bochove, die sinds lange tijd weer een wedstrijd meespeelde,liet zich van haar beste kant zien. Bernisse kwam de hele wedstrijd niet in de problemen. De spelverdeelsters Debby Tol en Jolanda Pols konden alle aanvalsters goed in stelling brengen, zodat iedereen een lekkere wedstrijd speelde.
Komende zaterdag speelt Bernisse thuis tegen DVO 2.