Dames 1

08-02-2020

Dames Bernisse winnen belangrijke wedstrijd.

De dames van Bernisse  hebben afgelopen zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen nummer 10 YVC met 3-2 gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen nummer 5 Bernisse en nummer 10 YVC maar 3 punten. Als je 10e wordt moet je aan het eind van het seizoen promotie/degradatie wedstrijden spelen. Het was de hele wedstrijd een gelijkwaardige partij, waarbij YVC heel veel ballen van de grond haalde. De 1e set ging naar Bernisse met 25-21, de 2e en 3e  set gingen vervolgens naar YVC met 22-25 en 20-25. Het voornemen om met nog wat meer power aan te vallen werd beloond voor Bernisse. De 4e set werd gewonnen met 25-21 en de 5e set werd na een goede service serie van Jolanda Pols met 15-7 gewonnen. Zo liep Bernisse toch weer een punt uit op de nummer 10, maar de verschillen in de stand blijven erg klein. Volgende week speelt  Bernisse thuis tegen kampioenkandidaat DVO.

01-02-2020

Dames Bernisse winnen na 2-0 achterstand.

De dames van Bernisse hebben zaterdag uit bij Spirit met 2-3 gewonnen na een 2-0 achterstand. De 1e set begon Bernisse meteen goed aan de wedstrijd en kwam met 12-20 voor. Helaas gaven ze door een goede service serie van Spirit de set winst toch nog uit handen: 25-22. De 2e set was erg gelijk opgaand en won Spirit nipt met 25-23. Bernisse bleef geloven in een goed resultaat en in de 3e set ging het steeds beter. Er werd gewonnen met 18-25. De 4e set was erg spannend, maar Bernisse trok toch aan het langste eind: 21-25. Daarna werd voor het eerst dit seizoen ook een 5e set gewonnen: 12-15. Bernisse speelt komend weekend thuis tegen YVC.

25-01-2020

Dames Bernisse verliezen van Ardito

De dames van Bernisse hebben afgelopen zaterdag ondanks een goed begin thuis met 1-3 verloren van Ardito. Bernisse begon goed aan de wedstrijd en  won de 1e set dik verdiend met 25-15. De 2e set begon ook nog goed, maar langzaam kwam Ardito dichterbij en won met 22-25. De 3e en 4e set werd het spel rommeliger en verloor Bernisse met 22-25 en met 17-25.

17-01-2020

Weer 2 punten voor dames Bernisse

De dames van Bernisse hebben afgelopen vrijdagavond weer 2 punten gepakt.
Uit bij nummer 4 Apollo werd met 3-2 verloren na een 2-0 voorsprong.
Bernisse begon uitstekend aan de wedstrijd en mede door goed verdedigen dwong het Apollo tot fouten. Seline van der Stel en Esther Brouwer sloegen ook een aantal goede aanvallen binnen. Zo werden de eerste 2 sets met 16-25 en 22-25 gewonnen. De 3e en 4e set gingen gelijk op, maar aan het eind van de set ontbrak het aan scherpte. Het werd 25-23 e 25-22. In de 5e set was de energie op. Het werd 15-5. Goed nieuws was ook dat Debby Tol en Martine Albert weer wat speelminuten hadden na lange tijd geblesseerd te zijn geweest.
Volgende week speelt Bernisse thuis tegen Ardito .

14-12-2019

Dames Bernisse verliezen van Vollido

De dames van Bernisse hebben afgelopen zaterdag met 4-0 verloren bij nummer 2 Vollido. Vollido was een maatje te groot voor Bernisse. Bernisse had vooral moeite de goede service het snelle aanvalsspel onder  controle te krijgen. Het werd uiteindelijk 25-12, 25-22, 25-17, 25-18

7-12-2019

Dames Bernisse winnen 3e wedstrijd op rij.

De dames van Bernisse hebben afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen VVS’92 uit Vlissingen met 1-3 gewonnen. Bernisse, dat op pad ging met maar 6 speelsters en zonder coach, begon goed aan de wedstrijd. Spelverdeelster Jolanda Pols kon middenaanvalster Karin Bon goed vinden en die scoorde er lustig op los. De eerste set ging met 23-25 naar Bernisse. Mede door een paar goede serviceseries van Esther Brouwer en Seline van der Stel werden de 2e en 3e set ruim gewonnen  met 14-25 en 15-25. In de 4e set kwam de vermoeidheid een beetje om de hoek kijken en deze werd nipt verloren met 25-23. Door deze 3e overwinning op rij klimt Bernisse naar de 5e plaats in de 1e klasse B, waar de verschillen onderin heel klein zijn. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen nummer 2 Vollido.

30-11-2019

Dames Bernisse doen goede zaken
De dames van Bernisse hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan, door concurrent OKK met 3-1 te verslaan. Bernisse speelde een goede wedstrijd. Spelverdeelster Jolanda Pols kon haar aanvalsters goed bedienen, daardoor werden de eerste 3 sets ruim gewonnen. (25-17, 25-18, 25-15). De 4e set verslapte de concentratie wat en ging de winst met 21-25 naar OKK. Door deze overining stijgt Bernisse van de 10e naar de 7e plek. Volgende week speelt Bernisse uit tegen VVS’92 uit Vlissingen.

23-11-2019

Dames Bernisse winnen overtuigend van Spirit De dames van Bernisse hebben afgelopen zaterdag zeer overtuigend gewonnen van  Spirit. Bernisse speelde als team heel sterk, er viel bijna geen bal op de grond. Waardoor bijna alle lange rally’s werden gewonnen. Karin Bon en Seline van der Stel waren aanvallend ook lekker op dreef. De eerste set werd met  25-14 geonnen, de 2e set kwamen de dames van Bernisse na een 1-12 achterstand terug tot 18-19 maar verloren tocht met 19-25. De 3e en 4e  set gingen weer overtuigend naar Bernisse met 25-16 en 25-14. Volgende week speelt Bernisse thuis tegen OKK.

02-11-2019

Dames Bernisse pakken punt in verre uitwedstrijd.
De dames van Bernisse moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen YVC uit Oostburg. Oostburg is bijna 170 km rijden, dus alleen aan reistijd was Bernisse al 3,5 uur  kwijt. Door een aantal blessures had Bernisse maar 6 speelsters, gelukkig wilde Aletta van der Ploeg deze verre uitwedstrijd wel invallen, zodat er tenminste 1 wissel aanwezig was. De dames van Bernisse haalden in de eerste 2 sets niet het niveau wat ze kunnen halen en verloren met 25-16 en 25-21. De 3e set ging het een stuk beter en won Bernisse met 19-25. Helaas konden de dames het niveau van de de derde set niet volhouden en werd de 4e set met 25-16 verloren. Gelukkig leverde deze verre uitwedstrijd toch nog 1 punt op.

12-10-2019

De dames van Bernisse, waar Debby Tol haar debuut maakte, moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen Ardito uit Oost-Souburg. Deze verre uitwedstrijd werd nipt met 3-1 verloren. Bij Ardito speelde een buitenaanvalster met eerste divisie ervaring en daar kreeg Bernisse geen grip op. De 1e set ging met 25-22 naar de thuisploeg. Bernisse kwam steeds beter in het spel en sleepte de 2e set binnen met 21-25. In de 3e set kwam Ardito door een aantal goede services snel op 19-11 voorsprong, maar Bernisse gaf niet op en knokte zich terug naar 21-22. Helaas werd er toch verloren met 25-21. De 4e set knokte Bernisse voor wat het waard was en kwam zelfs met 19-23 voor, maar met de setwinst in zicht sloeg Ardito toch nog toe via hun goede buitenaanval en won met 26-24.

28-09-2019

DAMES BERNISSE PAKKEN 1e OVERWINNING IN 1e KLASSE
Bernisse, dat afgelopen seizoen toch nog promoveerde naar de 1e klasse, is het seizoen meteen goed begonnen door een dik verdiende overwinning op Volley Tilburg 1-3. Bernisse miste om verschillende reden J. Vaandrager, M. Albert, D. Tol en M. van Bochove. Maar kon wel beschikken over Alletta van der Ploeg, zodat er toch nog 7 speelsters aanwezig waren. De eerste 3 sets waren beide ploegen aan elkaar gewaagd (22-25, 25-20, 19-25). De 4e set was het verzet van Volley Tilburg gebroken en mede door een goede service serie van Esther Brouwer van 16 punten!! werd het 7-25 voor Bernisse. Bernisse speelt over 2 weken uit bij Ardito